L’Eurocopa del 2000 va tenir un nom propi que va sobresortir damunt dels altres: Zinedine Zidane. El certamen, celebrat a Bèlgica i els Països Baixos, va acollir el torneig que tenia una gran favorita: França. Els “bleus” venien de guanyar el Mundial del 98, precisament a casa, i tenien el cartell de favorits. No van fallar.

A quarts de final, França es va creuar amb Espanya, on Zidane va començar a exhibir el seu recital. Golàs de falta que va deixar petrificat Cañizares, i on l’equip francès va acabar superant l’Espanya de Clemente, amb Raúl o Guardiola com a peces més importants.

A semifinals, va tornar Zidane, acompanyat d’un equip de llegenda amb Barthez, Desailly, Lizarazu, Djorkaef, Deschamps, Vieira, o un jove Titi Henry. Aquesta vegada, en el minut 117 de la pròrroga, Zidane va fer el gol d’or que va classificar França per a la final.

En l’últim partit, l’equip de Roger Lemerre es va enfrontar a Itàlia, amb Toldo, Nesta, Cannavaro, Maldini o Totti. L’azzurra va guanyar en el minut 90 amb gol de Delvecchio, però va ser Wiltord, al minut 94, qui va fer l’empat i va portar el partit a la pròrroga. Allà és especialment recordada la voleia de Trezeguet. França es va coronar com a campiona d’Europa, dos anys després d’aixecar la Copa del Món.