L’any 2000 va tenir sabor espanyol a Europa. La final es va disputar en terres franceses a l’estadi de Saint Denis, i s’hi van trobar el València d’Hector Cuper i el Madrid de Vicente del Bosque. Un inapel·lable 3 a 0 amb gols de Morientes Mcmanaman i Raúl González van donar la vuitena Copa d’Europa al Reial Madrid.

El Barça i tot Europa es va quedar a les portes de viure un clàssic a la final de Champions. El conjunt blaugrana va perdre contra el València a semifinals. Un 4 a 1 a l’anada que va deixar en no res el 2 a 1 aconseguit al Camp Nou.

A la Lliga, el Barça no va poder revalidar el títol i va veure com va ser el Superdépor qui va aconseguir coronar-se campió de Lliga. Amb un avantatge de cinc punts, el Dépor de Jabo Irureta va acabar guanyant la Lliga. El Barça vaser segon i el València tercer.

El Madrid va quedar cinquè, però va repetir la història del 98 quedant campió d’Europa. Institucionalment, el Barça va viure un moment de canvi important. Josep Lluís Núñez va anunciar el 13 de maig del 2000 que deixava la presidència del Barça.

A la banqueta, aquella va ser l’última temporada de Van Gaal —de la seva primera etapa— que va deixar un bagatge de 2 Lligues 1 Supercopa d’Europa i 1 Copa del Rei.