32 anys després va arribar la setena Copa d’Europa del Madrid. Els blancs van aconseguir guanyar la Juventus de Torí, que va arribar per tercera vegada consecutiva a una final de Champions, i va perdre la segona seguida. El gol de Mijatovic, golejador d’aquella final, li va donar el títol al Madrid.

El Madrid va guanyar la setena i dos dies després va fer fora Jupp Heynckes, entrenador d’aquell equip. En Lliga, els blancs van quedar quarts per darrere de la Reial Societat i l’Athletic de Bilbao. Una Lliga que va guanyar el Barça de Louis van Gaal.

Tot i les crítiques, el primer any de Van Gaal es van coronar amb el doblet de Lliga i Copa, i les inoblidables celebracions a la plaça de Sant Jaume.

Els penals contra el Mallorca a la final de Copa de València, també és un record d’aquella temporada de Van Gaal, així com el títol de Lliga que el tècnic holandès va reconquistar des de l’última temporada de Cruyff.

Va començar la dinastia de Van Gaal a la banqueta blaugrana, així com el Madrid va començar a ser protagonista a Europa. L’any 1998, un any de canvis i de protagonisme per al futbol espanyol.