Ottmar Hitzfield i el Borussia de Dortmund van aconseguir un fita històrica el 28 de maig del 1997 al proclamar-se campions d’Europa. Per primera vegada a la història, el Borussia va guanyar l’orelluda vencent la Juventus de Torí,vigent campiona. D’aquesta manera es va sumar a la llista del Bayern i Hamburg com a campions d’Europa germànics.

Amb un inapelable 3 a 1, amb doblet de Karl Heinz Riedle, es van imposar als bianconeros” amb Zidane o Del Piero a les seves files. Amb només 22 anys, Del Piero ja va deixar aquest gol a la final de la Champions.

I si el Borussia de Dortmund va guanyar la Champions, el Barça va guanyar l’aleshores coneguda Recopa d’Europa.

Penal de Ronaldo per vèncer al París Saint Germain a la final. La primera temporada de Bobby Robson i del seu traductor Mourinho a la banqueta culer van acabar amb dos títols, que no van ser suficients perquè Robson deixés la banqueta a final de temporada. La Recopa i la posterior Copa del Rei al Bernabéu amb himne blaugrana inclòs.

D’altra banda, aquell any va ser el de Ronaldo Nazario, qui va meravellar tota la ciutat de Barcelona. Els seus trenta gols eren el reflex que havia nascut una estrella del futbol a la ciutat comtal, que va acabar marxant aquell estiu, en el que va arribar Louis van Gaal substituint Robson

El Dortmund de Hitzfield es va proclamar campió d’Europa, i el Barça de Robson campió de la Recopa. Tot i això, per molts culers, el 1997 sempre serà l’any de Ronaldo i el de Joan Gaspart amb el seu himne al Santiago Bernabéu.