20 anys després de l’última Champions “rossonera”, el Milan va aixecar l’orelluda. Ho va fer precisament a Barcelona, al Camp Nou, i contra un vell conegut blaugrana: l’Steaua de Bucarest.

Va obrir el marcador Rud Gullit al minut 17, qui va marcar per partida doble. També ho va fer Marco van Basten en aquell equip entrenat per Arrigo Sachi. El Milan de finals dels 80 va marcar una època.

Aquell Milan va apartar el conegut Catenaccio italià i va marcar tendència amb la pressió alta, la defensa en zona i futbol d’atac. Galli sota pals, Tasoti, Baresi, Costacurta i l’aleshores el jove Maldini, Colombo, Rijkaard, Ancelloti, Donadoni, Gullit i Van Basten. Els quatre anys de Sacchi al Milan van deixar dues Copes d’Europa i dues Intercontinentals.

En aquella Copa d’Europa, el Milan de Sacchi va emergir a les semifinals, quan va vèncer per 5 a 0 al Madrid de la Quinta del Buitre. Una exhibició de futbol gravada a la història. Ancelloti, Gullit, Rijkard, Van Basten i Donadoni van fer la maneta per als italians.

I la Copa d’Europa del 89 va ser la primera que va guanyar aquell Milan que va repetir la temporada següent. Tot i això, més enllà dels títols, aquell equip d’Arrigo Sacchi va quedar en l’imaginari col·lectiu per al seu joc i la seva manera de guanyar.