Antonio Baños es trasllada al Museu d’Història de Catalunya amb l’arqueòloga Gisèle Martínez Sancliment, encarregada d’explicar als infants i les seves famílies les eines de la vida quotidiana dels habitants del segle VII aC. Una etapa de la qual ens queden els objectes de treball comunitari o peces de decoració que mostren la relació social de la comunitat. A partir d’aquests objectes del passat, podem saber com es vestien, què menjaven, com treballaven o com eren les llars on vivien.

Recreació Barranc de Gàfols

El Barranc de Gàfols, conegut popularment com El Pomeralet, és un jaciment arqueològic al municipi de Ginestar, a la Ribera d’Ebre. Aquí trobem restes arqueològiques de l’edat de bronze.

Cases aïllades que es dedicaven a la ramadera i l’agricultura i, posteriorment, un poblat separat per tres carrers que demostren una colonització agrària lligada al comerç fenici, iniciada probablement a finals del s. VII aC. La troballa va deixar al descobert una organització social de treball comunitari, com ara el paller, els recintes dedicats a la molta o el fet que només hi hagi un sol forn.