Xènia Elias, cofundadora de l’entitat Zero Waste BCN, ens explica com treure una taca de greix, abrillantar les aixetes i netejar els terres de casa amb productes que tothom té a la cuina. Argumenta que la idea és començar de mica en mica en el món de la sostenibilitat i l’ús de productes naturals.
Quan se t’acaba un producte, en lloc d’anar a buscar el mateix, has de qüestionar-te quines opcions tens
Zero Waste BCN
Zero Waste BCN va ser creada fa quatre anys per conscienciar la gent de la necessitat de no malbaratar aliments i fer servir productes més sostenibles i de proximitat. Ara fan molts tallers de neteja natural, de cosmètica natural, de cuina de reaprofitament de productes.
Residu zero
Amb la mirada posada a aconseguir un residu zero a escala comunitària, Xènia Elias reflexiona sobre les possibilitats reals d’assolir-lo.
El residu zero ha de ser un camí. Com una cosa absoluta de no generar cap residu, jo crec que és impossible en l’àmbit personal i social. Però s’ha d’anar cap aquí crec que estem en la bona direcció.
Recorda que fa anys, quan oferien els seus tallers als centres cívics, li contestaven que no tractaven temes de sostenibilitat i, ara, se’ls rifen.