Xènia Elias, cofundadora de l’entitat Zero Waste BCN, ens explica com treure una taca de greix, abrillantar les aixetes i netejar els terres de casa amb productes que tothom té a la cuina. Argumenta que la idea és començar de mica en mica en el món de la sostenibilitat i l’ús de productes naturals.

Quan se t’acaba un producte, en lloc d’anar a buscar el mateix, has de qüestionar-te quines opcions tens ”
Xènia Elias, Zero Waste BCN

Zero Waste BCN

Zero Waste BCN va ser creada fa quatre anys per conscienciar la gent de la necessitat de no malbaratar aliments i fer servir productes més sostenibles i de proximitat. Ara fan molts tallers de neteja natural, de cosmètica natural, de cuina de reaprofitament de productes.

Residu zero

Amb la mirada posada a aconseguir un residu zero a escala comunitària, Xènia Elias reflexiona sobre les possibilitats reals d’assolir-lo.

El residu zero ha de ser un camí. Com una cosa absoluta de no generar cap residu, jo crec que és impossible en l’àmbit personal i social. Però s’ha d’anar cap aquí crec que estem en la bona direcció. ”
Xènia Elias, Zero Waste BCN

Recorda que fa anys, quan oferien els seus tallers als centres cívics, li contestaven que no tractaven temes de sostenibilitat i, ara, se’ls rifen.