L’any 1999, l’Ajuntament de Barcelona va fer un estudi a tots els edificis de la Trinitat Nova que concloïa que aquest era el barri amb més immobles, públics i privats, afectats per l’aluminosi. L’estudi del consistori detallava que hi havia un total de 892 habitatges i 43 locals que patien aquest problema estructural greu.

Durant 20 anys es va treballar per acabar amb les deficiències estructurals del habitatges del barri. Va ser al setembre del 2019 quan es van enderrocar els darrers edificis amb aquesta malaltia estructural. Actualment els veïns viuen reallotjats a edificis de nova construcció, però en un barri actualment ple de solars buits.

El president de l’Associació de Veïns de Trinitat Nova, Ramón Casas, assegura que la construcció dels prop de 400 habitatges públics nous al barri “començaran a principis del 2021“. Uns habitatges que suposaran l’arribada de més de 1.000 veïns nous al barri que “portaran famílies noves i, sobretot, criatures”.

Segons Casas, la Trinitat Nova “és un barri de treballadors, un barri dormitori, amb molta gent gran i amb una taxa d’atur molt elevada”. Des de l’associació de veïns reclamen que comenci la construcció dels nous pisos i també de certs equipaments que tenen pendents des de fa molts anys com un poliesportiu, un espai per als joves i ampliar els espais destinats a la gent gran del barri.  

Donem veu a les demandes veïnals
La Família Barris