En aquest barri del districte de Sants-Montjuïc només hi tenen una plaça: la de l’Olivereta. Quan l’any 1976 es va aprovar el Pla General Metropolità (PGM) es va decidir que l’illa d’habitatges dels entorns del carrer de Juan de Sada haurien de transformar-se en zona verda i d’equipaments.

Equipaments en marxa sense zona verda

El president de l’AV de Badal, Brasil i la Bordeta, Alfredo Martínez, explica que des de fa anys que tota aquesta illa ja ha estat desallotjada i avui en dia hi queden solars i antigues cases abandonades en espera d’un procés de transformació urbana que, de moment, no arriba.
Als entorns de la zona afectada sí que ja hi funciona el nou CAP Roger i s’està acabant la construcció d’un poliesportiu, una escola bressol i un espai familiar. Però la nova zona verda sembla que no hi serà.

L’any 2010 l’Ajuntament va aprovar una MPGM de Joan de Sada que reconvertia l’espai verd en una rambla i edificis privats. Els veïns, explica Alfredo Martínez, no hi estan d’acord i continuen lluitant per aconseguir la segona plaça d’aquest barri.