Discoteques ja desaparegudes com Boccacio, Baccarà, La Plata, Criterium i d’altres que encara existeixen, com la sala Sidecar, Les Enfants Terribles o La Paloma. Totes en voga als anys 60 i 70 i rememorades ara per la iniciativa de Lídia Gómez, col·leccionista de records.

A través d’una pàgina de Facebook que va crear el 2013 i que ja té més de 8.000 membres, Gómez va fer una crida perquè la gent ensenyés els objectes que guardaven dels locals d’oci de la seva joventut: adhesius, entrades, tiquets de consumicions, pòsters… de locals d’oci barcelonins dels anys 60 i 70 que tenia guardats. Un material que es va poder veure al Parc Sandaru el febrer passat .

La Lídia reconeix que han fet una cooperativa de records, gràcies a la seva afició per l’oci barceloní, que li va néixer durant la seva joventut quan ho voltava tot, i es coneixia tots els locals de moda. Està contenta per aquesta xarxa anònima que ha anat fent de records compartits i creu que l’objectiu és no oblidar aquells indrets de diversió i relació que han marcat la vida de diverses generacions.“Que no es perdi aquesta memòria”, demana.