Els veïns de Can Baró fa més de 10 anys que viuen preocupats per un pla signat per l’Ajuntament de Barcelona que preveu, segons el representant de la Plataforma Can Baró, Xavier Oliveres de la Plataforma Can Baró, “construir edificis d’habitatges a l’única gran zona esportiva i verda que tenim al barri, a la plaça de les Pedreres”.

Uns habitatges que han de reallotjar els veïns que viuen a dalt del Turó de la Rovira i que tenen els seus pisos afectats des de fa anys. Els veïns reclamen que es canviï aquest pla perquè representaria la desaparició d’aquesta gran plaça

No volem perdre el lloc de trobada de joves i grans del barri. Estem lluitant des de fa anys sense tenir cap compromís signat per part de l’Administració que aquí no s’hi farà cap habitatge.

La Plataforma Can Baró, però, també denuncia problemes de mobilitat, amb la nova xarxa de busos. Asseguren que s’han perdut connexions molt necessàries en aquesta zona de muntanya per anar a centres sanitaris com el Sant Pau. Una altra de les preocupacions de les entitats veïnals és el futur del comerç de proximitat.

Ha anat desapareixent i això és un drama per a molts veïns, ja que han de marxar del barri per anar a comprar amb els problemes de mobilitat que hi ha.