Fa uns mesos un grup de barcelonines afrodescendents i vinculades a la cultura i l’art van decidir crear la cooperativa Periferia Cimarronas per obrir un espai cultural i afro a la ciutat que també vol impulsar l’economia social i solidària.


Han trobat un local al barri de Sants que ara hauran de transformar per convertir-lo en un espai multidisciplinari on hi haurà un teatre, una botiga d’art i una cafeteria que gestionarà el Sindicat de Manters. 

Un espai afrodescendent

Karel Mena és gestora cultural i membre de la cooperativa i explica que a Barcelona han detectat que la comunitat afrodescendent no té un espai propi, i que la cultura hegemònica té invisibilitzats tant els afrodescendents com els migrants.

És per això que impulsen aquest projecte, per tenir un espai propi on mostrar el seu art i cultura a la resta de la ciutat. Un espai on es farà dansa, teatre, performances, col·loquis, educació… i un infinit de propostes que ja estan preparant amb molta il·lusió.

Contra el racisme


L’Elisabeth Montero és il·lustradora i membre de la cooperativa. Segons ella un espai com aquest hauria de servir també per acabar amb prejudicis i el racisme que pateixen.

Vaig anar a una entrevista de treball i en veure que era negre em van dir que els agradava molt la meva feina però que no em volien. Acabes marxant indignada”
Elisabeth Montero, il·lustradora i membre de Periferia Cimarronas.

.
Des de fa uns mesos han iniciat una campanya per recaptar fons a través de Goteo.org per poder començar la rehabilitació i insononització del local que han llogat. Si tot va bé esperen inaugurar passat l’estiu i esperen crear un espai de trobada amb els veïns de Sants, de Barcelona i de la resta de l’àrea metropolitana.