Laura Sangrà ha entrevistat Jordi Cerrada, coordinador de la Fundació Pere Mitjans, una entitat que té la seva seu central al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou i que fa més de 40 anys que treballa pel benestar de persones amb discapacitats física, sensorial i intel·lectual.

Un dels seus camps d’acció és l’art i la cultura, i han treballat la cohesió de grup i social amb diversos projectes, per exemple l’edició d’un llibre d’artista que van titular ‘Sentits’ i que van publicar pel 35è aniversari de l’entitat. El volum, fet amb artistes catalans, com per exemple Perejaume, amb qui dialogaven artísticament els usuaris de la Pere Mitjans.

Va ser un símbol de la nostra feina. Quan parlem de col·lectius, inevitablement, hi ha una mena de fragmentació, i ens pot portar a no entendre la vida com un flux constant, més enllà de formes característiques de cada persona .

També han organitzat espectacles en directe amb Cabosanroque i amb La Fura dels Baus, companyia amb la qual van protagonitzar un espectacle al festival Cruïlla.

Si aconseguim crear l’entorn adequat, allà hi ha un flux de pulsions i arribes a un punt de pseudoèxtasi en què tant usuaris com treballadors i artistes surten beneficiats intel·lectualment i anímica per la col·laboració. L’expressió artística és un llenguatge de trobada.