L’any 2000 un grup de famílies adoptants van decidir crear una ONG per ajudar a millorar les condicions de vida dels països d’origen dels seus fills.
El procés d’adopció que van viure els va fer descobrir les dures condicions de vida que pateixen dones i infants tant a Madagascar com a l’Índia. 
Dos països molt pobres on, des de fa anys, han desenvolupat projectes educatius i laborals que intenten donar eines a la població més vulnerable perquè tinguin un futur millor.

Madagascar

La Mireia Trias, responsable de projectes de Yamuna explica que a Madagascar, un dels països més pobres del món, amb uns 25 milions d’habitants, el patriarcat i el masclisme estan molt presents en les estructures socials i les dones són una població molt vulnerable. Una marginació que també pateixen els infants.

Amb els menors es tracta d’invertir en educació per trencar el cercle de la pobresa.
Mireia Trias, responsable de projectes de Yamuna

La Covid ho ha canviat tot

L’arribada de la pandèmia de la covid-19 ha provocat la paralització de tots els seus projectes. Des del març fins a l’agost, la població de Madagascar ha estat confinada, en cases molt petites. La Mireia assegura que actualment tots els esforços de Yamuna van destinats a subministrar aliments, productes bàsics i mèdics a unes poblacions que gairebé ho han perdut tot. 

En condicions òptimes mengen un cop al dia i ara amb la Covid molta gent no menja…el que aquí gastem per anar al cine allà serveix per alimentar-se un mes.
Mireia Trias, responsable de projectes de Yamuna