El barri de les Tres Torres, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, té un dels mercats més petits de tota la ciutat. Un mercat que gairebé no es veu, ja que els seus entorns estan plens de furgonetes, camions i cotxes aparcats que el deixen gairebé invisible.

A més a més, el mercat està situat al carrer de les Escoles Pies, una via molt utilitzada pels cotxes que venen de la part alta de la ciutat i que utilitzen aquest carrer per fer drecera per anar al centre. Ara veïns, comerciants i el districte de Sarrià han pactat una reforma que pacificarà els entorns del mercat.

Reforma del mercat

Lluís Tusell, president de l’Associació de Veïns de les Tres Torres es mostra satisfet de la futura reforma.

Portem molt de temps treballant per aconseguir que aquesta sigui una zona on el veí, el vianant i el comerciant tinguin un trànsit més tranquil i amb més seguretat. Almenys que els cotxes i furgonetes que passen per aquí ho facin amb menor velocitat i que, per tant, hi hagi una vida veïnal i comercial més lògica i més d’acord amb els temps actuals.”
Lluís Tusell, president AV de les Tres Torres


La Núria Sunyer, propietària de la polleria Lourdes i Núria de l’interior del mercat creu, que amb la pacificació de l’entorn es podrà caminar amb més seguretat pel mercat.

La gent podrà caminar bé i crec millorarà i ens anirà molt bé. Sobretot per la gent gran perquè baixen els cotxes a tota pastilla per Escoles Pies i han d’anar molt en compte i es queixen bastant ”
Núria Sunyer, paradista Mercat Tres Torres
FB mercat tres torres dins des 2020
El Mercat de les Tres Torres és un dels més petits i amagats de la ciutat

La pacificació del carrer de les Escoles Pies entre els carrers de Carrencà i el dels Vergós tindrà tres objectius, segons explica el president de l’Associació de Veïns de les Tres Torres. Millorar la visibilitat del mercat canviant la zona de càrrega i descàrrega i posant-la a altres zones del barri que també són necessàries; Ampliar les voreres amb una plataforma única i crear dos passos de vianants elevats perquè els veïns puguin creuar amb més seguretat”.

Una reforma que podria començar el primer trimestre de l’any 2021 i que des de l’Associació de Veïns de les Tres Torres asseguren que “serà la més gran que s’ha fet al barri els darrers 10 anys”. Una reforma que asseguren els veïns, altres mercats i zones comercials de la ciutat porten aplicant des de fa dues dècades.