Amelia Gironés és la mare de Nikolai, un nen amb lesió medul·lar i infart cerebral i, per tant, depenent en aspectes motrius i físics. Habitualment el menor rep teràpia quatre dies a la setmana, però amb el coronavirus els centres assistencials van tancar i es va paralitzar  tot.

Però  denuncia que segons el BOE del 9 de maig del 2020, les regions sanitàries que estiguessin en fase 1 ja podien obrir, i lamenta que no hagi passat.

“els centres d’assistència i rehabilitació, que depenen de Benestar i Família no tenen cap ordre per iniciar els tractaments”

Mentrestant, la pròpia família és qui s’ha encarregat de fer els estiraments i la rehabilitació física que necessita fer Nikolai cada dia.

“El meu home s’ha quedat a casa, no ha treballat, i ell ha sigut qui li ha donat tot aquest reforç de teràpies. Jo soc infermera, treballo a l’hospital i he hagut de treballar molt”.

En espera que Nikolai, de tres anys, pugui reprendre al més aviat possible les teràpies professionals.

 “El temps en aquestes edats és molt important. Els menors han estat els grans oblidats d’aquest confinament, i els qui tenen discapacitat més encara”