Tailàndia, Nova Zelanda, el Brasil, els Estats Units, Indonèsia… El Marc i la Cristina, més coneguts com a Locatis pel món, ho han voltat tot. Durant cinc anys han estat viatjant sense parar i amb molts pocs diners.

Al principi diuen que és car viatjar, però que de seguida, amb recomanacions d’altres viatgers i trucs, van trobar alternatives barates per seguir fent camí.

Com viatjar barat

La pandèmia els va enganxar al Carib, però estaven acampats a la platja, “de luxe”, per tant, sense gaire contacte amb ningú i fora de risc. Porten una tenda de campanya i dormen on sigui, cada dia és una aventura.

Es mouen en avió, vaixell, tren, autobús, autoestop i “barco-stop”, una modalitat que posen en marxa parlant amb capitans que necessitin ajuda a bord: l’intercanvi a canvi del transport és fer feines necessàries al vaixell. “Sempre tot han estat experiències bones”, asseguren.

“Ha estat la millor experiència de la meva vida”, assegura la Cristina, qui explica que el més difícil és fer el primer pas, decidir-te a viatjar així, i després ja tot és costa avall. Ara es preparen per fer el camí de Sant Jaume en bicicleta i voltar per Portugal.