L’Escola d’Art i Disseny Deià fa 30 anys que és al districte de Nou Barris, anteriorment al barri de Porta i ara, de fa uns anys, al de Canyelles. Anteriorment havien format part de l’Escola Llotja, i va ser “una cosa casual” que fessin cap al barri, perquè “en fer-se gran” l’Escola Llotja, a ells els van destinar a Nou Barris, on havia edificis públics disponibles, explica Ricard Roura Rodon, director del centre.

Malgrat que ofereixen uns estudis especialitzats i, per tant, és un pol d’atracció d’alumnes de tot Catalunya, l’escola fa molt barri, i té contacte permanent amb altres entitats veïnes.

És bàsic estar arrelat al lloc on treballes per poder-te expandir a l’exterior.
Ricard Roura Rodon, director Deià

Deià forma en disseny de tota mena, gràfic, d’espais interiors i exteriors, efímer, d’aparadors i de videojocs. Algunes de les matèries troncals són dibuix i volum analògic.

Tomàs Bel Oleart, professor de volum, ens explica que “un dissenyador d’interiors es dedica a dissenyar objectes i espais. Entendre’ls des d’aquesta perspectiva volumètrica els permet entendre’ls més”.

Com es dibuixa un rostre i un nu en plena pandèmia?

La mascareta s’ha convertit en un complement imprescindible, obligatori i protector de tothom arreu del món des que va esclatar la pandèmia del covid-19. Ara bé, el professorat de l’Escola Deià se les ha empescat perquè l’alumnat pugui seguir practicant aquest curs el dibuix al natural. El professor de dibuix, Tomàs Serra Carrillo, explica com s’han adaptat a la situació.

Com que ara no podem veure una part de la cara el que fem és complementar la visió del natural amb una fotografia de la cara. Després del retrat, dibuixaran, com cada any, un model que haurà de posar nu, però amb la mascareta. Serà una imatge irònica que no haurem vist mai a una aula de dibuix.
Tomàs Serra Carrillo, professor de dibuix