FB conxita Paricio sords nov 2020

La Brigitta Lamoure entrevista Conxita Paricio, intèrpret de llengua de signes que va començar a utilitzar-la per ajudar els seus pares i ha acabat signant dalt dels escenaris. A part d’explicar-nos la seva trajectòria fascinant, ens diu com s’haurien de subtitular els continguts audiovisuals per fer-los realment accessibles per a les persones amb sordesa.

Les subtitulacions es fan per a persones oients, les persones sordes no parlen igual que les oients, no hi ha articles… per exemple, els oients diuen: “Aquesta casa és bonica” i els sords diuen “casa bonica és.”
Conxita Paricio, intèrpret de llengua de signes

Primera intèrpret de música en directe

Els pares de la Conxita són sords i, per això, de seguida es va interessar per la interpretació de signes. Va crear amb 18 anys una associació d’intèrprets per reclamar a les administracions que aquesta especialitat fos una professió.

La Conxita Paricio és la primera intèrpret de llengua de signes per sords especialitzada en música en directe que hi va haver a Catalunya. Amb les seves mans ha interpretat Serrat, Pablo Alborán o el Barcelona Gay Men’s Chorus.