Cada cop hi ha més alternatives als coberts d’un sol ús de plàstic i cada cop són més sostenibles, però potser la de Voilà s’endú la palma: una coberteria d’un sol ús que, quan acabes de fer-la servir, te la menges.

A l’escola de pastisseria, Espai Sucre es va desenvolupar la fórmula amb què estan fets els coberts de Voilà. Van trigar uns quants mesos, fent proves i millorant poc a poc la recepta, que està feta juntament amb el xef Xano Saguer. “Van ser moltes hores venint a l’escola amb un motllo que pesava 10 quilos”, recorda Laura Gispert, cofundadora de Voilà.

La recepta és única i està feta a base de farina d’arròs, sense gluten. Sembla una galeta però no ho és .
Laura Gispert, cofundadora de Voilà

Els coberts comestibles ja es fabriquen

Ricardo Conde, cofundador de Voilà, explica que un cop van assolir la fórmula perfecta, van iniciar la cerca d’una indústria que els la pogués produir en grans quantitats.

La recerca va durar més d’un any i mig i finalment s’està produint a una fàbrica del nord d’Espanya. Els coberts de Voilà de moment es poden començar a trobar en algunes cafeteries, empreses de càtering i locals de menjar per endur.