En Manuel Sánchez és veí històric del barri de Canyelles i des de fa uns anys és també el president de l’associació de veïns del barri. Hem tingut una conversa amb ell per parlar sobre com és aquest barri del districte de Nou Barris i per saber quins són els principals reptes de futur.

La Família Barris

Canyelles exigeix la rehabilitació de 35 edificis amb problemes de carbonatació

El testimoni dels afectats

El poliesportiu que no arriba

Un dels temes que més maldecaps provoca al barri és la construcció d’un poliesportiu que esperen des de l’any 1977, una promesa que assegura Sánchez han fet els governs dels diferents colors polítics i que no arriba mai.

Fa molts anys l’Ajuntament va cedir els terrenys a l’empresa privada UBAE, que gestiona centres esportius, durant 30 o 40 anys perquè construissin ells l’equipament. Amb l’arribada de la crisi econòmica del 2008 es va paralitzar i sembla que ara l’empresa no té intenció de fer l’equipament promès. Per nosaltres cedir terrenys municipals a empreses privades és prevaricació i, encara més, si no compleixen el seu compromís.

Segons assegura el president de l’associació de veïns de Canyelles, el nou govern municipal els ha promès el poliesportiu amb l’inici del projecte.

Però nosaltres encara no hem vist res. Només esperem que el consistori recuperi el terreny municipal i es posi a treballar en aquest equipament tant desitjat pel barri.

Ocupacions de locals

Manuel Sánchez  també ens ha parlat del problema d’ocupacions de locals comercials tancats per part de famílies.

Ho denunciem perquè aquests locals no tenen les mínimes mesures de seguretat ni sortides d’emergència”.

Canyelles és una zona residencial de treballadors que als anys 70 van venir a la zona provinents dels barris del Carmel, el Raval i de la Maquinista. Un barri que és com un poble i on tothom es coneix.

La Família Barris

Les lluites veïnals a Canyelles dels 70 i els 80

Antonio Baños