Dura, ràpida i bella, així va ser Ida Lupino davant la càmera però, quan es va posar darrere, va ser fins i tot millor. Actriu, directora, guionista i productora, a banda de la seva faceta de cantant i compositora, va ser una de les primeres dones que va trencar amb els rols establerts i es va posar a dirigir, en sis ocasions, en la difícil indústria del Hollywood dels anys 40 i 50.

Ida Lupino va néixer a Londres el 4 de febrer del 1918 en el si d’una il·lustre família britànica d’actors d’origen italià. Va escriure els guions i va controlar la producció de les pel·lícules de filmaker i va acabar dirigint, per casualitat, quan a el tercer dia de rodatge de ‘Not wanted’ el director va patir un infart. No aparèixer com a directora en els crèdits, però ja veiem l’univers cinematogràfic de Lupino a la cinta.

El primer thriller dirigit per una dona

Realisme gairebé documental, rodatge d’exteriors i una narrativa directa que no permet desviar-se de la trama essencial. ‘El autoestopista’, el seu film més conegut i el primer thriller dirigit per una dona mostra la força d’un fet real i la psicologia dels seus personatges com a tret essencial de l’obra de Ida Lupino.