Hedy Lamarr (1914-2000) va néixer a Viena en el si d’una família jueva culta i adinerada. En realitat, es deia Hedwig Eva Maria Kiesler i era filla d’un banquer i una pianista. Aviat es va sentir atreta pel cinema.

Va començar com a actriu als 16 anys, en un dels estudis més grans d’Àustria. En pocs dies, ja feia d’extra i apareixia en diversos curts.

Primer nu integral i escàndol

El 1933 va protagonitzar el primer nu integral en una pel·lícula comercial. ‘Éxtasis’ la va fer mundialment famosa, però aquella aparició també es convertiria en un llast per la seva carrera, encara que a ella mai li va importar massa el que pensessin els altres. L’escàndol va ser majúscul i va crear una gran polèmica perquè era la primera vegada que el cinema simulava un orgasme femení.

Es va convertir en una estrella de cinema amb la seva actuació a ‘Alger‘ (1938), però el seu èxit va ser interpretar Dalila a ‘Samsó i Dalila’ (1949), dirigida per Cecil B. DeMille

Inventora de les bases de la Wi-Fi

A l’inici de la Segona Guerra Mundial, ella i el compositor George Antheil van inventar la primera versió de l’espectre eixamplat que permetria les comunicacions sense fil de llargues distàncies. Una tecnologia de salt de freqüència per vèncer l’amenaça d’interferències per part de l’enemic que va ser la llavor i principis de la tecnologia Bluetooth i són similars als mètodes utilitzats en les versions heretades de Wi-Fi.