S’estrena una de les més reconegudes pel·lícules d’animació dels últims anys. El 2018, va guanyar el Premi del Jurat al Festival d’Annecy, i va estar nominada a l’Oscar i als Premis del cinema europeu.
La Parvana és una noia que viu a Kabul, l’Afganistan, durant el període de domini dels talibans. Quan el seu pare és detingut, la resta de la família es queda sense recursos i, com que les dones tenen prohibit guanyar diners o sortir de casa soles, decideixen transformar la nena en un nen, perquè pugui treballar.
Basat en la novel·la homònima de l’escriptora canadenca i activista antibel·licista Deborah Ellis, ‘The breadwinner (El pan de la guerra)’ explora la cultura, la història i els paisatges de l’Afganistan, des d’un punt de vista femení. De fet, està coescrit per la mateixa Ellis junt amb Anita Doron, i el dirigeix la irlandesa Nora Twomey. La cineasta ja va ser nominada a l’Oscar pel seu debut, codirigit amb Tomm Moore, ‘El secreto del libro de Kells’. Angelina Jolie n’és la productora executiva.