La Leila viu amb la seva xicota des de fa deu anys, però no se sent preparada per casar-se. Per això decideix agafar-se un temps i se’n va a viure amb un escriptor en potència, neuròtic, que mai no ha conviscut amb una dona. Comença a ficar-se al llit amb homes, defensa la seva bisexualitat enfront de la seva ex i les seves amigues lesbianes, i troba, en el nou company de pis, un impredictible aliat que li dona suport en aquesta nova vida en què compartirà experiències amb homes i dones.

La creadora

Nascuda a Nova York el 1984 de pares iranians, Desiree Akhavan va començar a actuar als 13 anys abans d’estudiar cinema i teatre a Nova York i Londres. La seva primera pel·lícula, ‘Una chica de Brooklyn’, que també es pot veure a Filmin, es va presentar al Festival de Sundance del 2014. Va ser allà on va conèixer Lena Dunham, que la va cridar per fer el personatge de Chandra, una de les protagonistes de la quarta temporada de la sèrie ‘Girls’.

A ‘Una chica de Brooklyn’, Desiree Akhavan explicava les desventures d’una jove bisexual en el si d’una família tradicional iraniana. Interpretada per ella mateixa, el personatge li va donar el fil per escriure, dirigir i interpretar ‘The Bisexual’. Les enormes dificultats que va trobar per fer la sèrie, en una indústria televisiva americana molt conservadora, la van portar a buscar coproducció a Anglaterra. 

El triangle sentimental

Tota la història passa al Londres més modern, on la parella té un negoci. Precisament aquesta relació laboral, barrejada amb la sentimental, és un del eixos de les trames de ‘The Bisexual’. La mateixa Ahkavan assumeix el paper de la protagonista. El difícil personatge de la nòvia el fa l’actriu britànica Maxine Peake i Brian Gleeson, fill de l’actor Brendan Gleeson, s’encarrega de l’insegur company de pis.

La sèrie, crua, divertida i desacomplexada, consta de sis capítols de mitja hora que es mouen entre la comèdia i el drama però, per damunt de tot, és una declaració de principis de la directora, que es considera ella mateixa bisexual, conscient que aquesta definició provoca certa estranyesa i incomoditat. Història d’amor, d’amistat i de relacions professionals, ‘The Bisexual’ vol contribuir, sense tenir por al ridícul, a acabar amb les etiquetes i l’estigmatització d’aquest tema.

Desiree Akhavan demostra tenir una veu pròpia que s’ha consolidat definitivament amb el Gran Premi del jurat a la millor pel·lícula al Festival de Sundance del 2018 per ‘The Miseducation of Cameron Post’, escrit, com la sèrie i el seu debut, en col·laboració amb Cecilia Frugiuele. El seu segon film gira al voltant d’una jove que és obligada per la seva família a assistir a un centre de teràpia per reorientar la sexualitat de joves homosexuals. En definitiva, una cineasta a seguir de molt a prop.