Durant deu setmanes, la Louise i el Tom queden en un bar, just abans de la seva sessió de teràpia de parella. Cada episodi ens explica com va ser la seva vida en comú i com han arribat fins aquí.

Creadors de renom

Stephen Frears és un mestre de la comèdia lleugera. La seva filmografia està plena de pel·lícules que parlen de coses molt serioses en un to molt poc seriós. En aquesta deliciosa sèrie de deu capítols de deu minuts segueix en la línia d’indagar en les relacions personals a través d’una comèdia divertida i intel·ligent escrita per Nick Hornby, guionista, entre d’altres, d’‘Alta fidelidad’, ‘Un nen gran’ o ‘Brooklyn’.

Dos intèrprets amb química

El personatge del Tom l’interpreta Chris O’Dowd i, el de la Louise, Rosamund Pike. Porten quinze anys casats i travessen un moment difícil per culpa d’una infidelitat d’ella. En les seves converses, sempre amb una copa a la mà mentre fan temps per veure la seva terapeuta, anem descobrint com és el seu matrimoni, els seus problemes i les seves dependències.

La sèrie és addictiva. Quan es comença a veure no es pot parar. La seva curta durada fa que ens quedem amb ganes de saber què passarà la següent setmana i mai no decep. Es pot pensar en Woody Allen pel tipus de personatges i situacions, però Frears no és Allen i fa una lectura molt més senzilla, polida i optimista de les relacions de parella.

Lleugeresa i profunditat

Encantadora i irònica -des dels mateixos títols dels capítols-, ‘State of the Union’ és un repte pels actors que no paren de parlar en els deu minuts de cada trobada, passant d’allò més banal a allò més profund en qüestió de segons i deixant veure l’evolució de la seva relació en cada nova reunió.

El format de capítols breus, que va néixer a les web sèries, poc a poc està donant excel·lents resultats en les plataformes que saben com n’és d’important enganxar l’espectador. En aquest cas, és una sèrie que flueix com l’aigua i es veu molt fàcilment. Segur que a Bergman li haurien encantat aquestes mini converses que revelen els secrets d’un matrimoni.