CART vioencia dones agrupador creedme noc 2020

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar que el 25 de novembre se celebrés el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones en memòria de les germanes Mirabal, tres opositores al règim del dictador dominicà Trujillo, assassinades el 1960.
Des de l’equip de La Cartellera us proposem quatre sèries basades en casos reals que podeu trobar a les plataformes digitals.


‘Jeffrey Epstein: Asquerosamen-te rico’

Netflix (2020)
Dirigida per Lisa Bryant, aquesta minisèrie de quatre capítols, relata la xarxa d’abús i poder que va teixir aquesta magnat financer des dels anys 90.


‘Podría destruirte’

HBO (2020)
Una excel·lent sèrie britànica de dotze capítols de mitja hora, dirigida per la també actriu i guionista Michaela Coel.


‘Creedme’

Netflix (2019)
L’any 2008, l’adolescent Marie Adler va ser acusada de denunciar falsament que havia estat violada. Tres anys després que el seu cas es tanqués, hi ha una sèrie d’atacs similars i inicien un llarg camí per descobrir la veritat.


‘Delhi crime’

Netflix (2019) Aquest projecte personal del canadenc d’origen indi Richie Mehta, es basa en el cas, conegut amb el nom de Nirbhaya, de la violació en grup i assassinat al sud de Delhi el 16 de desembre del 2012. Un fet que va commoure la societat i va aconseguir una gran repercussió internacional.

La dona al cinema. Versió Femenina a ‘La Cartellera’ de betevé

Històries de dones que van convertir-se en referents del cinema i que moltes vegades han estat silenciades al llarg dels anys

Aquí