Dimarts 20 d’octubre, comença la 7a edició del Serielizados, el Festival Internacional de Sèries. A causa de la pandèmia de la covid-19, aquest any s’ofereix una programació presencial més selectiva i es potencia molt més el vessant en línia. Si bé a Barcelona el certamen transcorre del 20 al 25 a diferents seus de la ciutat, a la plataforma Filmin es podran veure totes les estrenes fins al dia 29.

L’edició d’enguany s’inaugura al Phenomena amb l’estrena d”Everything’s gonna be okay’, al voltant de problemes mentals com l’autisme. Es tracta de la nova sèrie de Josh Thomas, el creador de ‘Please like me’, que serà un dels convidats virtuals el dia 24 al canal de YouTube del festival. Altres creadors internacionals que assistiran virtualment són Damon Lindelof, Rodrigo García o Sally Wainwright.

serializados 1
‘Everything’s gonna be okay’, de Josh Thomas

Al llarg de la setmana, tindran lloc projeccions d’estrenes, com la catalana ‘Buga, Buga‘, la francesa ‘Parlement’ o un documental canadenc sobre Margaret Atwood, així com diverses activitats paral·leles, com un homenatge al Tricicle, una xerrada amb especialistes sobre com veurem sèries en el futur o el Showcase de Pilots de Ficció.

En total, Serielizados, estrena més de 20 sèries i documentals inèdits a través de Filmin. Es tracta de les millors produccions que han triomfat en televisions i festivals de tot el món. A la secció oficial, a banda de les produccions citades, s’hi poden veure una de les darreres sensacions de la televisió danesa, ‘Cry wolf‘, la comèdia lebowskiana ‘We got this‘, la tragicòmica ‘Albatros‘ o ‘22. July‘, superproducció noruega que narra el trauma patit després dels atemptats terroristes d’Oslo el 2011.

serializados 2
’22. July’, de Sara Johnsen

Fora de competició, també hi ha grans títols inèdits, com la comèdia britànica ‘Stath lets flats‘ o el thriller d’espies finlandès ‘Shadow lines‘. Altres apartats destacats són la secció Short Form, en què es poden trobar minisèries o sèries de format curt; el Showcase de Pilots de Ficció, que reuneix els pilots dels nous talents del nostre audiovisual, o un apartat de documentals  atractiu. Malgrat les dificultats de la situació sanitària, es tracta d’una edició molt variada i completa, amb nombroses projeccions i activitats paral·leles per a tot tipus de públic, tant presencials com virtuals gràcies a la plataforma Filmin.