Drama danès guanyador dels premis al millor guió, direcció i pel·lícula per part de l’Acadèmia del seu país, entre altres reconeixements arreu del món. És la segona pel·lícula dirigida per May El-Toukhy, i amb l’actuació excel·lent de Trine Dyrholm, que ja havia treballat amb la directora al seu film anterior. Una de les actrius més reconegudes del panorama danès dels últims 20 anys, porta el pes de la narració amb una feina molt sòlida, plena de matisos i aspectes foscos amagats.

Una història triangular

És un drama tens que s’endinsa en la psique d’una dona de mitjana edat que no pot evitar controlar els seus impulsos. L’Anne és una advocada especialitzada en nens i adolescents. Gaudeix del que sembla una vida perfecta i feliç: el seu marit és metge i tenen dues filles bessones. Quan el seu fillastre Gustav es trasllada amb ells, el desig creixent de la dona la portarà per un camí perillós i de conseqüències imprevisibles. A través del personatge de la dona, ens porta a reflexionar sobre com una persona usa el poder per intimidar els altres o fer que actuïn d’una manera o altra.

Es tracta de la segona pel·lícula dirigida per la danesa May El-Toukhy, totes dues coescrites junt amb Maren Louise Käehne, que va debutar amb ‘Una larga historia corta’, el 2015, una comèdia dramàtica de tall romàntic que no es va arribar a estrenar al nostre país.

Amb un to molt coherent al llarg del seu metratge, sense estridències ni passos en fals, ‘Reina de corazones’ ofereix un retrat de personatge i alhora d’una societat tan dura com acurada. Subtilment i de manera contundent, May El-Toukhy ens va submergint cada cop més en la xarxa de sexe i mentides amb un suspens, i fins i tot una angoixa, contingudes però no per això menys efectives. Una obra, i una actuació de Dyrholm, impecables.