En les diferents històries, trobem productes lactis amb sentiments, homes llop soldat, robots sublevats, monstres de les escombraries, cíborgs caça-recompenses, aranyes alienígenes i dimonis de l’infern assedegats de sang.

Una proposta diferent

‘Love, Death & Robots’ és una antologia de 18 curts d’animació, entre els 5 i els 15 minuts de durada, en la qual han participat creadors de tot el món sota la batuta de dues figures clau de la ficció actual: Tim Miller, director de ‘Deadpool’ i del nou ‘Terminator’, i David Fincher, responsable de títols excepcionals com ‘Seven’, ‘Zodiac’, ‘La xarxa social’ o ‘Mank‘, i de magnífiques sèries, com ara ‘House of Cards’ o ‘Mindhunter’.

Fascinant i desconcertant. Així es pot definir la proposta ‘Love, Death & Robots’ que ofereix la plataforma Netflix. La proposta beu directament dels relats de Ray Bradbury, o de les sèries de televisió ‘La dimensió desconeguda’, ‘Cuentos Asombrosos’ o la més recent ‘Black Mirror’. De fet, la majoria de capítols són adaptacions de contes de ciència ficció i fantasia. Aparentment, sembla més innovadora i revolucionària del que acaba sent però, com tota obra col·lectiva, és desigual i força irregular. Això sí, les peces tenen en comú les grans dosis de violència, en ocasions excessiva i fregant el gore, i les de sexe, així com els elements fantàstics i còmics.

Cada cop és més habitual trobar, a les plataformes en línia, sèries curtes, ja sigui perquè la gent no té temps, prefereix veure-les en petites dosis o perquè ho vol fer de camí a la feina des del seu mòbil o tauleta. En aquest sentit, la sèrie és ideal perquè cada història és independent i no importa l’ordre en què es vegi.

Una sèrie impactant

‘Love, Death & Robots’ implosiona l’espectador per deixar-lo impactat, enlluernat i saturat. Es tracta d’un producte xocant i desmesurat que juga amb els límits de la imaginació a través d’històries distòpiques, criatures alienígenes o cibernètiques i girs de guió inquietants i inversemblants. Cal destacar-ne la factura tècnica, sovint espectacular, i les diferents tècniques emprades, en un bon aparador de l’animació per a adults actual.

Amb la intenció d’arribar al gran públic, i si esteu disposats a deixar-vos portar per universos increïbles, trobareu curts per a tots els gustos. Nosaltres, ens quedem amb ‘Tres robots’, ‘La edad de hielo’, ‘Yogur al poder’, ‘La testigo’ i ‘Zima blue’, que ens semblen els més rodons. Pel que fa als altres, hi predomina la pirotècnia visual, però amaguen poques idees o poc complexes. I, en la majoria, s’abusa de la violència i el sexe gratuïts, sense oblidar, una imatge de la dona que, en general, deixa molt a desitjar.