Lois Weber ( 1881-1939) va ser la primera dona que va dirigir una pel·lícula dramàtica a Hollywood. Va ser l’any 1914 amb ‘El mercader de Venecia’. Entre curtmetratges i llargmetratges, va dirigir unes 138 pel·lícules, tot abans de 1940. Aleshores va ser considerada una de les tres grans ments de la indústria del cinema primerenc, juntament amb D.W. Griffith i Cecil B. DeMille. Avui, la majoria de les seves obres són pràcticament impossibles de veure.

La trajectòria de Weber

El 1916 va ser la directora millor pagada d’Universal Studios, i el 1917 va formar la seva pròpia productora, Lois Weber Productions.

Era l’única dona amb plaça a la Motion Picture Directors Association. Un dels films més destacats de Weber en aquest període va ser The Blot (1921), amb Clara Windsor i Louis Calhern.

Va tenir ajudants com el director John Ford que va treballar amb Weber abans de dirigir les seves pròpies produccions. Un dels films més reeixits de Weber en aquest període va ser The Blot (1921), amb Clara Windsor i Louis Calhern. Weber va morir arruïnada l’any 1939 a Hollywood als 58 anys i conserva una estrella al Passeig de la Fama.