CART collage Portades llibres festes des 2020

Si voleu sorprendre els més experts en el setè art, us recomanem aquestes publicacions al voltant del cine, les seves icones, la seva història i el seu funcionament. Lectures a l’abast dels més cinèfils que ens permeten obrir l’angle per ampliar la mirada cap alguns passatges de la història del cinema.

1. ‘Marilyn. Una biografía’

La falsa autobiografia de Marilyn, segons María Hesse

La dibuixant i escriptora María Hesse revisa el mite de Marilyn Monroe des de nous punts de vista a ‘Marilyn. Una biografía’, de l’Editorial Lumen

2. ‘Maestro Scorsese…’

El cinema de Scorsese, sota la lupa d’altres directors

28 directors i directores analitzen la figura de Scorsese al llibre ‘Maestro Scorsese. Retratos de un cineasta americano’, de Pau Gómez (Editorial Libros Cúpula).

3. ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’

La història gràfica del film de Salvador Simó

La novel·la gràfica de l’il·lustrador Fermín Solís ens parla a ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de quan Luis Buñuel preparava el rodatge de ‘Las Hurdes – Tierra sin pan’.

4.’Filmish’

Una novel·la gràfica sobre la història del cine

‘Filmish. Un viaje gráfico por el cine‘, d’Edward Ross (Reservoir Books) ens apropa al funcionament del setè art. Un llibre que ens permet conèixer tots els secrets del setè art com mai no els havíem vist abans. Un assaig exhaustiu, amè i didàctic sobre la història del cinema.

5. ‘Reina del grito’

El cine de terror com a teràpia contra la por

Desirée de Fez, periodista i crítica de cinema especialitzada en gènere fantàstic i de terror, publica ‘Reina del grito’ (Blackie Books), una prova més que totes les pel·lícules parlen de nosaltres.

6. ‘Un cinéfilo en el Vaticano’

Román Gubern, un cinèfil laic a la Santa Seu

L’escriptor, professor, crític i historiador del cinema signa ‘Un cinéfilo en el Vaticano‘ (Anagrama), que narra de primera mà la curiosa història de la Filmoteca del Vaticà.

La Cartellera
La Cartellera