L’òpera prima de la directora opta als Premis Goya 2022 en les categories de millor pel·lícula, millor direcció novella i millor guió original per a Clara Roquet, millor actriu de repartiment per a Nora Navas , millor actriu revelació pèr Nicolle García i millor direcció de fotografia per a Gris Jordana. 

Guionista de ‘10.000 km’ i ‘Els dies que vindran’ i directora dels curts ‘El adiós’ i ‘Les bones nenes’, la catalana Clara Roquet debuta en el llargmetratge amb ‘Libertad’.

‘Libertad’, una protagonista inesperada

Després de molt de temps sense coincidir a la seva casa d’estiu, la família Vidal passa les últimes vacances amb l’àvia. Per primera vegada a la vida, la Nora sent que no troba el seu lloc: els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Libertad, la filla de la dona colombiana que cuida l’àvia.

CART libertad Nora Navas (
Nora Navas opta al Goya a millor actriu de repartiment pel seu paper a ‘Libertad’

‘Libertad’ no és només el nom d’aquesta amiga inesperada que obre a la Nora un món nou, llibertat és la que descobreix quan, de sobte, és conscient de la seva posició social i del seu poder. Retrat dels dubtes i conflictes de l’adolescència en un context de clara lluita de classes, potser l’únic que se li pot retreure a aquest interessant debut és certa manca de tensió dramàtica.