La cinta de Paco Plaza, coautor de la saga ‘REC’ amb Jaume Balagueró, està protagonitzada per l’actriu Almudena Amor, a qui hem vist recentment a ‘El buen patrón’, i la veterana exmodel i actriu Vera Valdez.

La trama gira al voltant de la Susana, que ha de deixar la seva vida a París, on treballa de model, per tornar a Madrid. La seva àvia acaba de patir un vessament cerebral. Anys enrere, quan els seus pares van morir, la dona la va cuidar com si fos la seva pròpia filla. Ara, la noia necessita trobar algú que la cuidi a ella, però el que haurien de ser tan sols uns dies amb l’àvia, s’acaba convertint en un malson terrorífic.

Crítica de ‘La abuela’

Després de ‘Quien a Hierro mata’ i el capítol ‘Freddy’ de la sèrie ‘Historias para no dormir’, Paco Plaza s’endinsa en el melodrama, barroc, fosc i amenaçador en què es barregen temes com el pas del temps, la soledat, la religió, la vulnerabilitat, la incomunicació, els vincles familiars i la por a allò desconegut, en un relat terrorífic que també parla sobre la vellesa, la tirania de l’atractiu físic.

Tot i un plantejament suggeridor i inquietant, i algunes imatges poderoses, el film va a menys quan més explícit i efectista és. Si no hagués sucumbit als llocs més comuns del gènere, hauria aconseguit una proposta molt més pertorbadora i menys convencional.