Set premis Annie, els més importants del món de l’animació, dues nominacions als Goya, una nominació a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació i un Bafta serveixen de presentació immillorable per a aquesta pel·lícula espanyola que es pot veure a Netflix.  

La trama de ‘Klaus’?

La història explica com apareix el Pare Noel, prescindint d’elements màgics i tòpics del cinema nadalenc habitual. I descobrim l’enorme figura del Klaus i el seu vestit vermell, com arriba a tenir el trineu tirat pels rens, l’aparició dels elfs, en aquest cas, el poble lapó que l’ajuda a fer les joguines, la importància de les cartes que envien els nens i que l’impulsen a voler aprendre a escriure, i els regals per la xemeneia. Tot sense perdre, en cap moment, el misteri i la il·lusió de la figura de Santa Claus.

La idea del film neix del desig del director Sergio Pablos de recuperar la innocència i el plaer pels dibuixos animats que el van portar a dedicar-se a aquesta professió. Durant un any i mig, un equip de més de 250 persones van treballar en el projecte, una manera original d’explicar l’origen del fantàstic personatge que, cada nit de Nadal, reparteix regals entre els nens.

Qui és Sergio Pablos?

Sergio Pablos va néixer a Madrid el 1970. Va estudiar animació a l’Institut de les Arts de Califòrnia i va treballar a la productora Disney a París. Disposat a arriscar-se en solitari, va crear la franquícia de ‘Gru, el meu dolent preferit’ que, el 2010, va haver de vendre a Universal Pictures. Productor i escriptor en diferents projectes com ‘Futbolín’, del 2013, i ‘Smallfoot’, del 2018, el 2019 va produir, escriure i dirigir ‘Klaus’, la seva primera pel·lícula, feta a Espanya a través de la seva companyia The SPA Studios, Sergio Pablos Animation Studios, i distribuïda internacionalment per la plataforma Netflix. 

Amb una animació bidimensional que juga amb els fons i les tècniques més avançades en il·luminació volumètrica, ‘Klaus’ té en la seva versió espanyola les veus de Quim Gutiérrez que fa del Jesper, Luis Tosar com el Klaus i Belén Cuesta en el rol de l’Alba. Per al poble i l’illa, Pablos es van inspirar en assentaments abandonats del nord de Noruega.