Després de ser detingut per un tripijoc de drogues, el Raza comença a ser coaccionat per el Gabe, agent d’una unitat antiterrorista, perquè treballi per a ell com a confident. Aquest, amb un tèrbol passat que amenaça amb sortir a la llum, té una nova companya que, amb la seva ambició i curiositat, posarà en risc els seus plans.

Els creadors

‘Informer’ està dirigida pel veterà Jonny Campbell, que assumeix, per primera vegada en solitari, la responsabilitat de tots els 6 episodis de 60 minuts, després d’una llarga carrera com a realitzador de sèries de televisió, entre elles, ‘Westworld’, ‘Dr. Who’ o ‘Ashes to ashes’. Es tracta del primer guió escrit per Rory Haines i Sohrab Noshirvani, dos guionistes nord-americans que, després de l’èxit que han obtingut tant als Estats Units com a Anglaterra, ja tenen diversos projectes en marxa.

Trio protagonista

La història es recolza en tres personatges principals. El Gabe, el turmentat policia amb un passat com a agent infiltrat que el persegueix implacablement, interpretat amb sobrietat per Paddy Considine. Holly, la seva nova companya, ambiciosa i sense massa escrúpols, que assumeix l’actriu Bel Powley. I Raza, el debutant actor anglo-paquistanès Nabhaan Rizwan, autèntica revelació de la sèrie.

Una de les característiques més destacades és la incapacitat de crear empatia amb cap dels seus protagonistes. El Gabe és desagradable, autoritari, poc col·laborador. La Holly no dubta a buscar les zones ocultes del seu company, més per ànsia de poder que de veritat. I el Raza, es deixa manipular, no planta cara i porta la seva família a la ruïna.

Multiplicitat de gèneres per a una producció rellevant

‘Informer’ no és fàcil de classificar. És un thriller, però també és cinema polític. Parla d’espionatge i terrorisme, però d’una manera poc habitual, ja que se centra en les complexes relacions entre un confident i el seu controlador, personatges fonamentals en la lluita contra el terrorisme en el món contemporani.

‘Informer’ funciona molt bé en la seva estructura i en els seus personatges, amb un plantejament que comença amb un tiroteig en un cafè de Londres, del que descobrim elements nous a l’inici de cada capítol. A poc a poc, es va desvelant com i perquè es va arribar a aquest punt sense retorn, mentre es desenvolupa la trama d’un possible atac terrorista. Retrat fidel del Londres d’ara mateix, aquesta és una sèrie apassionant que enganxa des del primer moment.