El creador de ‘Mr. Robot’, Sam Esmail, és ara el director i productor executiu de ‘Homecoming, una sèrie d’Amazon Prime video a cavall del drama i el thriller psicològic, protagonitzada per Julia Roberts, en el seu primer paper televisiu principal, i que està basada en l’aclamat podcast del mateix nom.

La Heidi Bergman és una terapeuta que treballa en un centre del govern que ajuda els soldats a adaptar-se a la vida civil després d’estar llargs períodes en zones de guerra. Aquesta trama es combina amb una altra, situada uns anys després, en la que ella ha començat una nova vida com a cambrera i rep la visita d’un auditor del Departament de Defensa que investiga una reclamació. Les dues trames es van alternant i es diferencien pel format de la imatge. En el present, la relació d’aspecte és panoràmica mentre que, en el futur, és en 4/3.

La crítica

A través de 10 episodis de 30 minuts l’espectador descobrirà, a poc a poc, què ha passat. Esmail va dosificant la informació fins a trobar l’esperada resposta, en un camí ple d’intriga, tensió i paranoia, que ens remet a alguns títols de Hitchcock, i en el que també és un clar homenatge als clàssics thrillers de conspiracions.

Un dels aspectes que més destaquen de la sèrie és el seu estil visual. De nou, Esmail, trenca les convencions de la petita pantalla i demostra ser un director amb un estil molt personal, fent servir tot tipus de recursos que ajuden a crear una atmosfera inquietant i angoixant. Cal destacar l´ús de la pantalla partida, el muntatge en paral·lel o els plans subjectius. A això, li hem de sumar un magnífic treball de fotografia de Tod Campbell.

L’objectiu de ‘Homecoming’ és qüestionar-nos la realitat que se’ns ha mostrat a l’inici, com fan els mateixos soldats del centre, que es pregunten si són al lloc on als han dit que són. En definitiva, cinc hores de molt bona televisió, amb una trama molt orgànica que va creixent en intensitat i misteri, i amb un repartiment extraordinari on, a banda de Julia Roberts, també sobresurten Bobby Cannavale, Stephan James i Shea Whigham.