Dos anys després de l’èxit de la primera temporada, Movistar+ estrena la segona entrega de ‘Hierro’, una de les sèries espanyoles més importants dels últims anys.

La primera temporada de ‘Hierro’, sèrie original dels germans Pepe Coira com a creador i Jorge Coira com a realitzador, acabava resolent la trama en què estaven embolicats la jutgessa Candela Montes i l’empresari Antonio Díaz. Però la història deixava escletxes per recuperar els personatges i veure com havien continuat amb la seva vida a l’illa. 

L’argument

Han passat uns mesos des dels assassinats que van commoure l’illa d’El Hierro. La jutgessa Candela Montes s’enfronta ara a un dur judici de custòdia de menors que es complica de manera inesperada, mentre segueix intentant resoldre el cas de narcotràfic en què està embolicat l’empresari Antonio Díaz.

A la segona temporada, es tractava de crear un efecte de reconeixement amb vells coneguts, però enfrontant-los a una situació completament diferent. D’aquí, va néixer la idea de l’assetjament a Díaz per part de corruptes especuladors immobiliaris, i que la jutgessa es veiés involucrada en un cas de custòdia de menors amb la incorporació dels poderosos personatges de Gaspar, la seva dona Lucía i les seves filles.

Explorem una història completament nova amb personatges i mons nous i d’altres que permeten reconèixer la primera temporada”
Jorge Coira, director

L’illa d’El Hierro és relativament petita, per això era important en aquesta segona entrega no deixar-se emborratxar pels paisatges i evitar caure en repeticions d’espais mostrant una altra zona, que, voluntàriament, no es va utilitzar en els primers vuit capítols.

Candela Peña, com la jutgessa, i Darío Grandinetti, com l’empresari de passat fosc, segueixen sent els pilars de la història. Però els personatges han evolucionat. Ell és menys arrogant i pot mostrar-se feble, mentre que ella ja no és la dona enfadada que no entén aquest lloc estrany. En certa manera, el paper d’estranyament l’assumeix aquí la sergent Cruz de la Guàrdia Civil que interpreta Iris Díaz.


Entre les noves incorporacions, cal destacar Matias Varela, un dels actors de la sèrie ‘Narcos’, que encarna el Gaspar, i Aroha Hafez, en el paper de Lucía, i les debutants Naira Lleó i Helena Sempere, com les seves filles.

La crítica

Jugant amb el thriller, el drama i la comèdia, els sis nous episodis de ‘Hierro’ segueixen les vides impredictibles dels protagonistes en una sèrie de girs inesperats de guió fins a un final tan rodó i contundent com el de la primera temporada. Un final que deixa la porta oberta a un tercer lliurament que, de moment, no està previst. Per ara, haurem de conformar-nos en tornar a veure la primera temporada i descobrir la segona que és tan o més bona que la primera.