‘Vida Oculta’ està basada en fets reals, l’última pel·lícula de Terrence Malick recupera molts dels seus millors trets característics. Es va projectar a Canes . 

La trama de ‘Vida oculta’

El Franz i la Fani són un matrimoni feliç que viu amb les seves tres filles a la seva granja alpina, a Àustria. Quan esclata la Segona Guerra Mundial, l’entorn dona suport al nazisme, però ell no es deixa endur per la corrent majoritària, es resisteix a prestar jurament a Hitler i es converteix en el primer objector d’un món encegat per l’odi. L’amor incondicional de la seva dona i la seva fe indestructible es convertiran en els seus principals aliats per afrontar les greus repercussions de la seva decisió.

La pel·lícula treu a la llum la història real d’un granger que va rebutjar combatre en una guerra que considerava immoral. La seva fe li impedia acceptar les idees que s’extenien entre els seus veïns que, per por, per no buscar-se problemes o perquè realment hi creien, van abraçar la causa. El calvari que ell i la seva família van haver de patir, amb tot el poble en contra seu, és el que relata el film. Les cartes que el matrimoni es va anar escrivint mentre ell va ser cridat a files o mentre va estar a la presó, són la base del film. 

L’estètica de Terrence Malick

Nou anys després de ‘L’arbre de la vida’, la seva última gran pel·lícula, Terrence Malick ens presenta una altra obra magna, que ens parla del conflicte entre la moral individual i la foscor col·lectiva d’un període terrible de la història. L’autor de ‘Males terres’ i ‘Días del cielo’ ha realitzat darrerament una mena de trilogia, situada en el present, composta per ‘To the wonder’, ‘Knight of cups’ i ‘Song to song’. En aquesta, dona molta més predominància a les reflexions internes dels personatges que no pas a la narració. Ara, amb ‘Vida oculta’, recupera cert equilibri tot mantenint, això sí, el seu estil i la seva aproximació estètica.