‘Delhi Crime’ és un projecte personal del canadenc d’origen indi Richie Mehta, que coneixia el cas de la violació en grup i assassinat ocorregut al sud de Delhi el 16 de desembre del 2012, que va commoure la societat i va aconseguir una gran repercussió internacional. El director només va començar a pensar en fer una ficció quan va conèixer el comissari en cap de la policia, que li va donar accés a tota la documentació i li va demanar que fes una pel·lícula sobre aquest cas conegut amb el nom de ‘Nirbhaya’.

Llegint tot el material, Mehta es va adonar de l’acurada investigació que es va fer, de la rapidesa amb què es va resoldre el cas i de les conseqüències que va tenir en el canvi de legislació sobre els casos de violació a l’Índia, que, a partir d’aleshores, va endurir les penes. El realitzador es va entrevistar amb els policies, especialment amb la superintendent Vartika Chaturvedi en què es basa el personatge que interpreta Shefali Shah, però no va posar en marxa el projecte fins aconseguir l’autorització de la família de l’autèntica noia violada i assassinada.

Punt de partida de la trama

La sèrie, de 7 capítols de 45 minuts, comença amb l’aparició d’una parella despullada en una cuneta d’una carretera. Tots dos han estat atacats en un autobús urbà circulant pels carrers de la ciutat. La noia ha estat brutalment violada, amb una crueltat insuportable, el noi ha rebut cops i contusions. Els agents comencen una investigació contra rellotge per trobar als violadors, mentre l’opinió pública reacciona exigint justícia, i els polítics aprofiten per maniobrar contra els comandaments de la policia en lloc de donar-los suport en la seva feina.

Els protagonistes són el grup de policies que, durant cinc dies, es dedica en cos i ànima a cercar als criminals. Això ja ho hem vist en moltes altres sèries i pel·lícules, però el que diferencia ‘Delhi Crime’ és el seu caràcter documental, amb personatges basats en els autèntics policies que van portar el cas, gent senzilla, allunyada del glamur, l’heroïcitat o la brutalitat habituals que solen tenir aquest tipus d’històries, i que treballa amb pocs mitjans en una ciutat de 17 milions d’habitants.

‘Delhi Crime’ és una sèrie original, valenta i que té la capacitat d’enganxar a l’espectador, que comença a veure-la i no pot deixar-la. La primera temporada vol tenir una continuïtat basada en altres casos reals de la policia de Delhi, però de moment encara no s’ha concretat res. Sens dubte, una de les millors opcions que tenim en aquests moments en les plataformes en línia.