Un immigrant ucraïnès, atractiu i misteriós, es guanya la vida fent massatges a domicili en un acomodat barri residencial dels afores de Varsòvia. Però, a les seves mans, s’oculta un do únic, un poder curatiu que penetra en les ànimes solitàries de les seves clientes i que el converteix en objecte de desig. 

D’aquest massatgista privat d’Ucraïna, no en sabem gran cosa, però té un do per curar, amb les seves mans, no només els cossos, sinó les ànimes de la seva clientela, tot i que no hi ha cap explicació lògica del que fa. El protagonista va de casa en casa en un ric barri suburbà polonès, una comunitat força tancada on viu gent adinerada, però infeliç.

Entrevista a Małgorzata Szumowska

Małgorzata Szumowska, una de les directores més destacades del cinema polonès contemporani, va debutar en la ficció amb el llargmetratge ‘Happy man’, l’any 2000, nominat als Premis del Cinema Europeu. A partir d’aquí, comença una sòlida i abundant filmografia present en tots els certàmens internacionals importants, de la qual destaquen títols com ‘Ellas’, ‘Cuerpo’ o ‘Mug’. Aquest cop, codirigeix amb Michał Englert, director de fotografia, coguionista i productor habitual de les seves pel·lícules. Junts signen aquesta sàtira social, provocadora i surrealista, amb un protagonista molt enigmàtic.

Realment, amb Michał Englert, el codirector i director de foto, volíem fer la pel·lícula així, molt enigmàtica, oberta, molt més connectada a la literatura i amb produccions clàssiques del cinema del passat, com un tribut a aquell tipus de cinema, cosa que no és molt comuna avui en dia ”
Małgorzata Szumowska, cineasta

La crítica

‘Nunca volverá a nevar’ és una pel·lícula difícil de classificar. Té elements de comèdia, de terror i de sàtira social. Insinua moltes coses, però deixa molt espai perquè el públic ho interpreti a la seva manera i n’extregui les seves pròpies conclusions.

Pel·lícula suggeridora, desafiadora i sorprenent que, com l’obra anterior de la cineasta, juga amb el concepte d’identitat. Realitat, il·lusió i imaginació es barregen en una història hipnòtica i magnètica com el massatgista amb dots inexplicables, que no té por de coquetejar amb el surrealisme, l’absurd i la política. ‘Nunca volverá a nevar’ ratifica Szumowska com una de les referències indispensables del cinema polonès actual.