La pel·lícula ‘Cartas a Roxane’ arriba a la Sala Virtual de Cine, i a la majoria de plataformes de lloguer digital. Ens parla del procés de creació de l’obra teatral ‘Cyrano de Bergerac’, per part del seu autor, el dramaturg Edmond Rostand, a finals del segle XIX. La cinta està escrita i dirigida per Alexis Michalik i protagonitzada pel jove Thomas Solivérès, junt amb Olivier Gourmet, Mathilde Seigner, Simon Abkarian, Dominique Pinon o el mateix Michalik, que es reserva el petit paper de Georges Feydeau, l’escriptor de més èxit de finals del segle XIX. 

El dramaturg, actor, guionista i director francès Alexis Michalik va venir a presentar ‘Cartas a Roxane’ durant el BCN Film Fest de l’any passat, on vam poder parlar amb ell. Basada en la seva pròpia obra teatral, la pel·lícula és una comèdia històrica amb tocs romàntics sobre el procés creatiu al darrere d’un dels majors èxits de la dramatúrgia francesa, ‘Cyrano de Bergerac’.Com una mena de ‘Shakespeare in love’ a la francesa, ‘Cartas a Roxane’ s’endinsa amb agilitat, simpatia i respecte per tots els personatges, en el rerefons d’aquesta obra immortal sobre un home que no és ni ambiciós ni atractiu —recordem l’exagerada llargària del seu nas—, però que posseeix altres habilitats, molt estimades pels francesos: una gran desimboltura i passió a l’hora de parlar dels sentiments.

Alexis Michalik en un moment del rodatge. © Legende Films.

Alexis Michalik ha fet una tendra oda al teatre i, més concretament, a aquesta obra clàssica que és ‘Cyrano de Bergerac’. També, de manera lleugera, ens fa reflexionar sobre la inspiració i el procés creatiu i sobre les diferents facetes de l’amor. I un avís: no us perdeu els crèdits finals, on podreu veure fotografies dels nombrosos actors que han interpretat el Cyrano al llarg de les dècades!

La pel·lícula de la meva vida

I, per acabar, us deixem amb la pel·lícula de la vida d’Alexis Michalik, un títol que, segons ell, ho té tot.