L’encarregada d’obrir el programa d’avui és Eunice Kathleen Waymon o, si ho preferiu, Nina Simone, una cantant excel·lent amb un caràcter difícil. La segueix l’organista Jimmy Smith, que compta amb el guitarrista Kenny Burrell.

A continuació, escoltem Stolen Moments, l’obra mestra d’Oliver Nelson, i li agafa el relleu l’inoblidable Dexter Gordon, un europeu d’adopció que, quan tornava als Estats Units aprofitava per gravar meravelles com aquesta The Moontrane que trobem en el seu disc ‘Sophisticated giant’.

Un dels valors més sòlids del jazz jove català actual és el trompetista Joan Mar Sauqué, un empordanès integrat en la Sant Andreu Jazz Band que, actualment, està presentant nou disc, ‘Gone with the wind’, gravat a trio amb en Josep Traver a la guitarra i en Giuseppe Campisi en el contrabaix. Una disc preciós.

Acabem amb Michel Legrand, guanyador de tres Oscar pel seu treball com a compositor de bandes sonores, però que també té una gravació imprescindible en l’àmbit del jazz: ‘Legrand jazz’.

Escolteu el programa aquí: