Comencem el programa recordant i escoltant la orquestra de Woody Herman, amb particular atenció a la seva llegendària secció de saxos coneguda com els Four Brothers.

A continuació ens endinsem en la frenètica activitat musical – jazzística que s’està duent a terme a la nostra ciutat i en altres llocs de Catalunya. Comencem escoltant el trompetista Joe Magnarelli i el saxofonista alt valencià Perico Sambeat que, a finals de mes, seran el plat fort del festival Jazzing, organitzat per l’escola de música de Sant Andreu.

A continuació, la baixista Giulia Valle, en persona en el nostre estudi, ens parla de la seva participació en el festival L’hora del Jazz i escoltem una mostra dels tres projectes en els que treballa actualment. El relleu el pren un altre baixista, elèctric en aquest cas, l’italià Dario Deidda que participa en el festival Jacophonic que, a Girona, recorda la figura de Jaco Pastorius.

I acabem amb la música d’Elisabet Raspall i amb la participació de Jordi Turtós, responsable de la programació musical de les festes de la Mercè, que ens explica com s’ha dissenyat el macroconcert de Jazz del divendres 22 de setembre a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Escolteu el programa sencer aquí:

1a part

2a part

Foto: Fran Suárez Trio