El programa d’avui comença amb un ‘Happy birthday Mr. Hancock’ per recordar que Herbie Hancock arriba als 81 anys. Seguim amb el primer disc de Miles Davis en què Hancock hi va participar, ‘Seven steps to heaven’, però la peça que escoltem és la darrera que van gravar abans de la seva arribada. A continuació recuperem ‘Sonic boom’, el disc que Lee Morgan va gravar l’abril del 1967 i que es va passar 12 anys tancat en un armari de la discogràfica Blue Note, abans de ser editat.

El local Utopia 126, que podem trobar en el número 126 del carrer de Cristóbal de Moura, ens presenta el cicle de concerts Entròpic, cada  diumenge a l’hora del vermut, a dos quarts de 12 del migdia.

Gregori Hollis és un jove trompetista, amb una formació molt sòlida, que aquesta setmana treu el seu primer disc de llarga durada: Landing’, en el que barreja jazz amb salsa i altres ingredients una mica més mediterranis. Ens el presenta ell mateix.

Acabem amb mostres de tres discos imprescindibles, tots gravats a mitjans d’abril d’anys diferents: ‘Concierto’, del sextet de Jim Hall; ‘Roots’, del quintet del trombonista Slide Hampton, un americà molt relacionat amb Europa, i, finalment, ‘Freedom in the groove’, de Joshua Redman, el seu disc més ballable.

Escolteu el programa aquí: