Tant si fa fred com calor, les persones aficionades a ballar swing omplen sempre la Sala Apolo quan la Barcelona Jazz Orquestra ofereix un concert amb repertori ballable. Obrim el nostre programa amb una gravació de la BJO titulada, precisament, ‘Nits de swing’.
A continuació escoltem una gravació feta també a Barcelona: ‘Live in Barcelona’, de Scott Hamilton, fruit d’un concert del saxofonista americà al Jamboree a finals de l’any 2010. Acabem la primera part amb les gravacions del 1996 i 1997 per a la discogràfica Enja del pianista Jonny King, en les quals trobem la seva composició ‘Las Ramblas’, dedicada a aquest famós carrer de la nostra ciutat.

En la segona part entrevistem el trompetista argentí, barceloní d’adopció, Guillermo Calliero -en la foto-, que ens parla del seu nou grup, South American Project, que es presenta en el Festival de Jazz Terrassa. També escoltem la música d’un altre protagonista d’aquest festival: Terence Blanchard. Tanquem amb el pianista Michael Kanan, que ocuparà l’escenari del club Jamboree dimecres, 14 de març.

Escolteu el programa sencer aquí:

1a part

2a part

Foto: Miquel Calliero (c) Miquel Carol