La pandèmia ha fet que aquest 2021 coincideixin a la mateixa setmana el lliurament dels Oscars de Hollywood i el Dia Internacional del Jazz, que se celebra el 30 d’abril. Així, el nostre programa està format per una selecció de gravacions que han format part de bandes sonores de grans pel·lícules. Frances McDormand, en rebre el seu premi a la millor actriu, ha dit que les veiem en la pantalla més gran possible. Nosaltres afegim que les escoltem amb la millor reproducció sonora possible.

Comencem amb el saxo de Plas Johnson, que va gravar la famosíssima música de ‘La Pantera Rosa’ i continuem amb un parell d’intervencions de Louis Armstrong. Una mostra de cinema de judicis, ‘Anatomia d’un assassinat’ amb música d’Ellington, i dues de cinema negre francès amb Miles Davis i Art Blakey.

Seguim amb un apartat per a Herbie Hancock i un altre pels Young Lyons —els músics joves— dels anys 90 que van posar jazz a ‘Kansas City’, de Robert Altman. Acabem amb la veu de Diane Reeves, que es pot escoltar a ‘Bona nit i bona sort’, de George Clooney.

Escolteu el programa aquí: