El coronavirus ha atacat amb força, i amb la seva crueltat habitual, el m´pn del Jazz. La mateixa setmana s’ha emportat al pianista Ellis Marsalis i al trompetista Wallace Roney.
La primera part la comencem amb un record cap a aquest pianista excel·lent, a qui sentim tocant al costat dels seus fills Branford, Wynton i Jason. Continuem amb més pares i fills tocant junts: el també pianista Albert Ammons i Gene, el seu fill saxofonista, Duke Ellington i Mercer un trompeta notable i un bon compositor, Dave Brubeck i els seus fills amb el projecte Two Generations of Brubeck, Jackie McLean, gran saxo alt i René, un saxo tenor també excepcional, per acabar amb dues parelles que toquen exactament el mateix instrument: els guitarristes Jimmy Raney i Doug, i els saxofonistes Von Freeman i Chico.

Els primers minuts de la segona part son per recordar a Wallace Roney, trompetista extraordinari, amic i deixeble de Miles Davis que, fins i tot, li va fer de tutor, en un gest, francament, atípic. Continuem amb Raynald Colom, barceloní i també trompetista que, si no hi ha cap més imprevist, obrirà el Festival de Jazz de Vic en els noves dates que ja s’han anunciat i que el situen en ple mes d’Octubre. Continuem amb tres composicions inspirades en Àfrica, interpretades per Diane Reeves, Horace Parlan i, un altre cop, Jackie McLean, per acabar recordant al pare del blues elèctric, Muddy Waters, que va néixer i morir dins del mes d’Abril, amb 70 anys de diferència.

Escolteu el programa sencer aquí: