Josep Suñol

El Ministeri de Defensa ha rectificat una primera decisió negativa i finalment ha acceptat que es pugui fer una prospecció arqueològica per buscar les restes de Josep Sunyol, qui va ser president del Barça i diputat d’ERC i va ser afusellat pels franquistes el 1936.

Podria estar enterrat a Madrid

Un grup de treball encarregat de cercar les restes i encapçalat pel president del Barça, Joan Laporta, va arribar a la conclusió que el cos de Sunyol està enterrat dins del recinte militar de la Residència Guadarrama. 

Els implicats van fer la petició per fer la cerca al recinte, basant-se en la llei de memòria històrica. Van tenir l’autorització de la Comunitat de Madrid, però el Ministeri de Defensa va prohibir l’accés a la residència i, per tant, es va aturar la cerca.

Finalment, però, el ministeri ha canviat la decisió i permetrà que el grup de treball faci l’excavació. El fill de Sunyol, que va morir fa tres anys, així ho va deixar encarregat i a més va deixar mostres d’ADN per poder identificar el cos del seu pare si el trobaven.

Josep Sunyol, president del Barça i diputat

Josep Sunyol va ser un destacat polític d’Esquerra Republicana a les Corts espanyoles durant tres legislatures, del 1931 al 1936. Abans del cop d’estat franquista, el 1935, va ser nomenat president del Barça, càrrec que va mantenir fins que als 38 anys va ser afusellat sense judici per l’exèrcit franquista.