La UPF, la universitat on treballava el catedràtic Josep Fontana en la darrera època de la seva carrera professional, homenatja l’historiador barceloní en una jornada que se celebra aquest dilluns 19 de novembre i que compta amb la participació d’historiadors, editors i altres personalitats vinculades amb l’entorn de Fontana, que va morir l’agost d’aquest any. L’acte, l’obrirà el rector de la UPF, Jaume Casals, i es dividirà en dues sessions sota els títols ‘Josep Fontana: mestre, editor, intel·lectual i impulsor de la UPF’ i ‘L’impacte de l’obra de Josep Fontana’.

Paral·lelament, la biblioteca de la universitat acollirà una exposició bibliogràfica al voltant de la figura de l’historiador que es podrà visitar fins al 2 de desembre al vestíbul de l’auditori del campus de la Ciutadella i que, abans de Nadal, estarà disponible en format virtual.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Fontana: El primer que has d’inspirar a la gent és que tingui esperit crític” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2F/beteve.cat/historia/josep-fontana-historiador-programa-in-situ/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Fontana va ser un dels historiadors catalans més rellevants i amb més projecció internacional del segle XX. Vinculat al corrent comunista i catalanista, va ser molt crític amb la transició política espanyola. Va rebre diversos reconeixements, com la Medalla d’Or al Mèrit Cultural atorgada per l’Ajuntament de Barcelona, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de les Arts de la Generalitat.